Els veïns de la Punta han patit l’espoli i l’abandonament de les institucions valencianes governades pel Partit Popular amb el projecte de la ZAL aprovat en 1999 i hui abandonat

Entre les propostes de Compromís estan la millora dels accessos a la Punta, reposar l’enllumenat, apropar la parada de l’EMT, millorar la zona de jocs infantils, donar ús al xalet del doctor Bartual i recuperar el Casal de la Pau

Compromís ha exigit a la Junta Municipal de Russafa millorar la qualitat de vida dels veïns i l’entorn de la Punta. Al desembre de 1999 es va aprovar el projecte de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de València sobre la pedania de la Punta, anul·lada pel TSJ en juliol de 2013. Este projecte va suposar l’espoli de les cases centenàries dels veïns de la Punta i el seu desplaçament a una zona, coneguda com a polígon R-2 amb 70 vivendes de nova planta i algunes tradicionals protegides, connectat amb la ciutat només pel camí del Canal.

Els veïns de la Punta pateixen diferents mancances que des de Compromís han proposat millorar, entre elles: la millora dels accessos a la Punta, reposar l’enllumenat del camí del Canal que no funciona des de fa anys, apropar la parada de l’EMT situada al camí de la Mar a les vivendes, millorar l’accés i les instal·lacions a la zona de jocs infantils del carrer Maria Moliner, recuperar el Casal de la Pau abandonat i ocupat , donar ús dotacional al xalet del doctor Bartual que es troba tancat i en perfectes condicions, tots dos de propietat municipal.

La Junta Municipal de Russafa ha aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques donar solució a estes mancances denunciades per Compromís. Així es demanarà un informe a l’alcalde pedani per a trobar solució a estes deficiències.

Vicent Puchades, representant de Compromís a la Junta Municipal de Russafa, ha declarat: “ l’equip de Barberà té un deute amb els veïns de la Punta, per la destrucció de les seues cases i alqueries per una infraestructura mastodòntica, mal planificada i hui abandonada. Esta moció només busca rehabilitar en part la situació dels veïns, que pateixen mancances bàsiques difícils de justificar.”